Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

Nog maar 5 minuten.....

Met nog 3 wedstrijden te gaan is de competitie bijna ten einde. Waar normaal de mei maand er een van de toernooien is, moeten de spelers nu nog vol aan de bak in de competitie. Deze weken zijn echte tropen weken gebleken. Niet alleen de heerlijke zomerse temperaturen maakten het tropisch, maar ook de vele vakantiegangers maakte het voor de leiders een puzzel om toch een team te kunnen opstellen. Vandaag viel het mee, alleen Lamnouar was nog op vakantie, voor de rust was het team compleet. Er kon dus op volle sterkte gespeeld worden.

In het doel, de man in vorm, Omar. Linksachter, stofzuiger Matthijs, centraal, de man met het hardste schot, Mitchell en rechts achterin onze bliksemsnelle pingelaar, Julius. Dan in het midden vinden we boem boem, Hamza met naast hem Mighty Mike. Voorin tikkie takkie Keano en op rechts de snelste dame van DVC, Noa. Tegenover DVC stond de JO11-11 van RKDEO. Zo op het eerste gezicht allemaal mannetjesputters waar DVC nog een hele kluif aan zou krijgen.

Zodra het fluitje heeft geklonken zoekt DVC de aanval

, die aanval wordt gecounterd en RKDEO stormt naar voren, Ze hebben voorin zeer behendige jongens waar Matthijs en Mitchell gelijk hun handen vol aan hebben. De aanval wordt onschadelijk gemaakt en de weg naar voren ingezet. De lengte pass gaat naar Mike, hij komt alleen niet aan, bal gaat weer richting Omar, een schot, Mitchell zit ertussen met een corner tot gevolg. Corner wordt genomen, Omar bokst de bal weg, niet ver genoeg, opnieuw wordt er op Omar geschoten maar ook deze heeft hij. DVC probeert de bal weg te werken maar dat lukt niet, bal valt ongelukkig voor DVC, RKDEO zit ertussen en schiet de bal achter Omar. 1-0 voor RKDEO.

Vanaf de aftrap gaat de bal terug op Mitchell, Mitch speelt Mike aan, Mike ziet Keano op links vertrekken, geeft de bal over de RKDEO-verdedigers op maat aan Keano, Keano kan de bal controleren, Keano ziet op rechts Noa komen. Keano met het schot, Noa kan erbij, boem. 1-1 door Noa. Goede en verdiende gelijkmaker. RKDEO beschouwt dit tegen doelpunt om een tandje erbij te doen. Offensief na offensief krijgen Matthijs, Julius en Mitchell te verwerken. Een paar keer zit RKDEO er dicht bij, gelukkig staat Omar geweldig te keepen en het voetje van Matthijs is goud waard om erger te voorkomen. 1 van deze geblokkeerde ballen laat de bal bij Mike belanden, die ziet wederom Keano vertrekken op links, Mike weer met een sublieme pass, bal komt goed bij Keano, Keano met de sprint, draait de bal voor zijn goede been. Komt dat schot. 1-2. Zo in het rechterhoekje en de keeper is kansloos.

Ondertussen komt Hamza in het veld, ook hij mag gelijk vol aan de bak in de verdediging. De aanvallers van RKDEO zijn technisch erg behendig en weten vaak goed weg te draaien met de bal, maar ja, onze jongens geven nooit op en zo kom je ze nog een tweede en een derde keer tegen. DVC krijgt in deze fase heel wat corners te verwerken maar keer op keer loopt dat goed af. Het duurde even maar dan kan Mike eindelijk zelf eens op pad, hij komt voor de keeper, bal voor zijn favoriete been, alleen de keeper stond in de weg. RKDEO gaat na dit moment opnieuw in de tegen aanval, het lukt nu niet om de bal goed weg te werken en in derde instantie wordt hij alsnog achter Omar geschoten. 2-2. RKDEO is back in the game. DVC gooit er nog even een tegenaanval uit. Via Keano gaat de bal naar Mike, Mike naar Noa en Noa op de lat. Even later zet Noa een 1 tweetje op met Julius, Julius loopt door tot de achterlijn legt de bal terug en nu is het Mike die op de lat schiet. Het blijft 2-2 en met deze stand gaan de teams de rust in.

Na de rust gaat Hamza in de voorhoede spelen en neemt Mitch zijn vertrouwde plekje als centrale verdediger terug in. Neemt niet weg dat Omar al heel snel in actie mag komen wanneer er een kanonskogel op zijn armen uit 1 spatte, daar zat die maar mooi goed bij. Regelmatig mag RKDEO een corner nemen, gelukkig keer op keer zonder al te veel gevaar maar juist met counter mogelijkheden voor DVC. Mike krijgt in zo’n gelegenheid de pass van Keano maar schiet helaas net naast. Niet veel later weet Hamza de bovenkant van de lat te raken waardoor het nog altijd gelijk blijft. Als RKDEO weer in de aanval gaat komt zit Matthijs er weer tussen, die levert de bal bij Hamza in. Hamza met de sprint naar voren, brengt de bal in, bal wordt niet lekker weggewerkt door RKDEO en zo kan Mike er vervolgens tussen komen, in de kluts valt de bal gelukkig voor zijn voeten en wipt hij de bal achter de doelman. DVC staat met 2-3 voor. Als een duveltje uit een doosje gaat RKDEO er vandoor. Mitch en Matthijs hebben een misverstand waardoor de bal tussen hen in valt, dit foutje werd niet op tijd hersteld waardoor meedogenloos de gelijkmaker wordt binnengeschoten. 3-3.

Er staan nog maar 5 minuten op de klok. Met een 3-3 eindstand zou ik op zich vrede hebben maar voor mijn gevoel zou het de verhouding net tekortdoen. DVC was, alhoewel het misschien tot nu toe niet uit mijn verslag blijkt, net een tikkeltje beter. Zo met het vestrijken van de tijd weet je dat elk doelpunt de genadeklap kan zijn. Julius, Matthijs en Mitch blijven vol geven om te voorkomen dat het DVC is die KO gaat. Voorin proberen we zelf de genade tik uit te delen maar dit is te gehaast en te onnauwkeurig waardoor de bal naast het doel verdwijnt.

Dan komt het moment waarop je hoopt. DVC krijgt een vrije trap mee. Julius neemt hem snel op de weg sprintende Noa, de bal rolt voorbij Noa zodat ze geen vaart hoeft te minderen om de bal mee te nemen, in 1 ruk gaat ze op de keeper af en koelbloedig schiet ze de bal binnen. 3-4 voor DVC. Gelijk RKDEO weer in het tegen offensief. Wederom zijn ze gevaarlijk, goed schot van ze maar Omar plukt hem uit de lucht. Omar met een verre uittrap op Hamza, via de rechter kant gaat Hamza naar de achterlijn, kan de bal voorgeven op Keano en die maakt de 3-5. De scheidsrechter fluit af en daarmee heeft DVC een hard bevochten overwinning binnen gesleept.

Als toeschouwer heb ik van een heerlijke pot voetbal zitten genieten waarbij ik zowel DVC als RKDEO een compliment wil geven voor hun inzet een getoonde spel. Dit zijn toch wel de wedstrijden waar je echt van kan genieten en als die dan in het voordeel van DVC wordt beslecht is het natuurlijk dubbel feest. Top gespeeld allemaal.