Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

#Genieten

Na 2 goed verlopen trainingen voor de JO9-2 was het deze zaterdag weer praktijkdag. Hoe zou het geoefende in het echt uitpakken, wat zouden de kinderen onthouden hebben en bovenal wat zouden de jongens en dame op het kunstgras van SV Leidschenveen kunnen? Allemaal vragen die alleen door een fijn potje voetbal beantwoord konden worden. Heel het team was compleet, alleen Sam’s fitheid was een vraagteken maar voor de rest waren ze allemaal ready to go

Aan het begin van het seizoen speelde we hier ook. Toen was het een uitermate spannend duel waarin we uiteindelijk een 1-3 overwinning wisten te behalen. Resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst, dus voor vandaag stond de teller weer op 0 en moet er weer gestreden worden.

Gestreden werd er, in het begin deden de ploegen weinig voor elkaar onder. DVC werd een aantal keer gevaarlijk met mooie uitgespeelde kansen. Sem die bijvoorbeeld een bal teruglegde op Ilyas waarbij Ilyas op de keeper strandde. Sam die net miste. Sem die de bal er zelf ook maar net naast schot. Een doelpunt hing in de lucht alleen hij viel niet. Leidschenveen kreeg ook kansjes, geen grote, Harm kwam eigenlijk geen moment in gevaar, daarvoor stond de verdediging met onder andere Mohamed en Jasper te sterk.

Juist als je het dan niet verwacht gebeurd het. De bal wordt over links naar Sem gespeeld. Sem gaat met de bal naar de achterlijn, draait naar binnen en vanuit een onmogelijke hoek schiet hij zomaar de bal achter de keeper. 0-1 voor DVC. Hierna lijkt het team bevrijdt en spelen ze steeds beter, op rechts wordt de combinatie gezocht. Sam aan de bal, gaat naar rechts, komt bij de zijlijn, ziet een gat en met een ongelooflijke poeier verrast hij iedereen. 0-2. Wat een prachtig schot.

Zo heeft DVC ineens een comfortabele voorsprong, deze houden ze vast tot aan de rust. In de rust wisselt Harm met Sam. Sam keepen en Harm naar voren. In de tweede helft wordt Leidschenveen dreigender. Met het missen van Sam op het middenveld krijgen ze vaker kansen, gelukkig staat diezelfde Sam op goal en belet hij ze tot scoren. Als de eerste 10 minuten zijn gespeeld heb ik nog 1 keer om ze op te peppen, het werkt, we worden weer wat feller, weten de bal te veroveren en creëren weer de kansen. We schieten naast, op de paal en tegen de keeper. Uiteindelijk komt Harm in kansrijke positie en schiet alsnog de 0-3 binnen. Die zit en daarmee is de eindstand bepaald.

Wederom was het een spannende wedstrijd waarbij DVC echt als een team heeft geknokt. Allemaal hebben ze hun stinkende best gedaan. Leidschenveen was 1 van de zwaarste tegenstanders tot nu toe waarbij de uitslag misschien geen recht aan hun kracht deed. Ik dank Leidschenveen voor hun ontvangst en de prettige manier waarop het spel werd begeleid.