Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

14-3-2018: Bekervoetbal op het dak van de A4, met zijn allen voor Lizzy.

Al 2 keer was deze bekerwedstrijd uitgesteld. De eerste keer op het verzoek van ons, er waren te veel spelers op vakantie. De tweede keer was de Russische beer helemaal losgeslagen en met temperaturen van -10 in de ochtend was het zelfs voor de KNVB te gortig om wedstrijden door te laten gaan. De nieuwe datum was dus een woensdagavond om half 7. Locatie, het dak van de A4 bij Schiedam, die avond was vandaag 14 maart 2018.

Jasper was weer beter alleen nu was Lizzy er niet. Onze sterspeelster had maandag al duidelijk laten merken dat ze dat helemaal niet leuk vond maar dat ze wel vond dat haar team moest winnen zodat ze een volgende bekerwedstrijd wel mee kon doen. Het team had dus een missie, winnen voor Lizzy.

Een bekerwedstrijd, de kraker tegen RKDEO was eigenlijk alweer een beetje vergeten maar man o man wat was het toen spannend. 1-1 en daarna penalty’s. Wij schoten ze allemaal raak, de tegenstander miste 2 keer. DVC was door. Maar ja, een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. We stonden weer allemaal op 0. Het team moest het opnieuw gaan laten zien en deze keer tegen Kethel, wat zouden ze kunnen?

Kethel Spaland beschikt over een prachtig nieuw complex gebouwd op en naast de nieuwe A4, of beter gezegd op het dak van de Kethel tunnel. Het veld, nummertje 4. Bevond zich bovenop het dak van de parkeergarage en daaronder dan weer de A4. Best apart maar vooral knap als je er eens goed over nadenkt. Het heeft echter 1 nadeel, doordat het boven alles uitsteekt heeft de wind er vrij spel. Bij het minste zuchtje wind waait het daar al van de planeten en zodra de temperatuur onder de 10 graden zakt is het er al gauw erg fris. Heel erg fris.

De wedstrijd start en de tegenstander laat zien over heel veel power te beschikken, net als ons team vliegen ze in de wedstrijd en de bal gaat over en weer. De tegenstander beschikt over een aantal spelers met een flink hard schot en Jasper, de keeper van de eerste helft heeft het zwaar te voorduren. DVC daarentegen creëert ook kansen en schiet een aantal keer net naast. Kethel krijg een intrap, ze schieten de bal 1 keer naar voren en boem op Jasper. Jasper heeft hem in eerste instantie maar de bal glipt uit zijn handen en rolt alsnog ongelukkig in het doel. 1-0 voor Kethel.

DVC laat niet bij de pakken neerzitten, ze waren tot nu toe de betere en ze blijven vasthouden aan het eigenspel. Mohamed weet Sam vrij te spelen, Sam staat in kansrijke positie en maakt de gelijkmaker. 1-1. DVC is back in game. Wat DVC vervolgens heel goed doet is het initiatief blijven houden, wind mee helpt ook. De ene mooie combi naar de andere wordt gemaakt. Uiteindelijk kan Sem na een prachtige driehoek alsnog de bal achter de keeper tikken. 1-2. Super goal van Sem.

Sem weet niet veel later zelfs heel knap de 1-3 te maken en zo staat DVC ineens riant voor. Echter Kethel krijgt een terechte vrije trap mee omdat Sam net even te laat bij de bal was en daardoor het scheenbeen van de tegenstander raakte. De vrije trap werd genomen, Jasper zat er goed bij maar wederom gaat de bal in tweede instantie er alsnog in. 2-3. De spanning is weer terug. DVC blijft combineren, Paolo heeft een paar goede ingrepen en belet dat Kethel tot scoren komt. Sam is de man van het middenveld, hij is zo bepalend en fanatiek dat de tegenstander er niet vaak doorkomt. Sam heeft nog een goede actie waardoor Ilyas de 2-4 kan maken, nou ja hij zat maar net, de keeper zat erbij maar de bal was over de lijn. Super dus van Ilyas. Met 2-4 gaan we de rust in.

Na de rust krijgen we het lastiger, Sam op goal, Jasper op het middenveld maar ook wind tegen. Vooral die wind scheelt heel veel, vandaar dat die bal zo makkelijk naar voren ging. DVC blijft echter in zijn kracht spelen en tikt de bal rond. Alle spelers werken hard, uiteindelijk weet Harm nog knap de 2-5 te maken en daarmee de wedstrijd te beslissen. In de laatste 10 minuten wordt het nog een aantal keer spannend. Kethel kan een aantal keer uitbreken en schiet de bal over, net naast en zelfs op de paal en anders wel tegen Sam aan. Wij zijn daarentegen ook niet meer zo nauwkeurig en mikken de bal een aantal keer op de paal en naast. Uiteindelijk klinkt het fluit signaal en is de buit binnen. DVC bekert verder en dat hebben ze heel erg knap gedaan. Goed gedaan team, ik ben trots op jullie. Lizzy mag blij zijn want de volgende beker wedstrijd kan ze weer van de partij zijn.