Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

10-3-2018: Met zijn allen voor Jasper.

De griepgolf liet ook DVC niet ongemoeid. In de trainingen werd de ene naar de andere speler afgemeld. Voor menig speler was de voorjaarsvakantie een week van het ziekte bed. Het moment dat Russische beer werd verdreven, de temperaturen stegen en de scholen weer begonnen gingen er weer een aantal spelers uit met de griep. Afgelopen zaterdag was het eigenlijk dan ook een wonder dat er toch nog 7 spelers beschikbaar waren en alleen Jasper met hoge koorts in bed lag.

In de kleedkamer werd besloten om voor Jasper te spelen, hij kon er dan wel niet bij zijn maar het team zou hem meedragen in zijn spel. Zo is de JO9-2 namelijk, ze willen het samen doen, met zijn allen en als er dan 1 niet bij is dan wordt er voor hem of haar gespeeld. Deze wedstrijd dus maar 1 wissel, dat maakt het voor mij weer wat makkelijker. De keepers hoeven geen wissel te staan en de rest elke helft 4 minuutjes.

Door de promovering sta je elke nieuwe competitiewedstrijd aan het begin te beven in je schoenen. In theorie kan je namelijk compleet weggespeeld worden. De tegenstander zag er fors en behendig uit. Dat zou spannend worden.

Niet dus, en hiermee haal ik gelijk al de angel uit het verslag. De tegenstander kwam er niet aan te pas. Onze jongens en meisjes speelde heel goed hun positie spel, tikte de bal snel over en doordat de tegenstander op een kluitje ging lopen was er telkens zeeën van ruimte. Met groot plezier keek ik naar het vertoonde spel en zag ik hoe Sam een prachtige pass op Sem geven waarna Sem zo zijn verdediger uitspeelt en de bal achter de keeper schiet. 1-0. Hierna krijgt Sam het op zijn heupen, mede dankzij uitstekend werk van Mohamed en Ilyas. Sam maakt de 2-0 en de 3-0.

Ilyas, die in de spits begon weet na zijn mooie voorzet ook nog eens een prachtig doelpunt te maken en brengt de score op 4-0. Vervolgens wordt de bal prachtig rond gespeeld, de ruimte gezocht, de vrije Sem voor het goal gevonden en boem zo is het alweer 5-0. Als dan ook Lizzy van Mohamed een prachtige voorzet krijgt en zij de heel behendig met haar linkervoetje binnen kan schieten is het feest helemaal compleet en gaat DVC met een 6-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam Harm het veld in en ging Sem op goal staan. Vanaf het fluit signaal gingen de jongens en dame er vol in. Mohamed onderschept de bal, ziet Harm vrij staan, lengte pass naar Harm, Harm doet zijn trucje en zo staat het 7-0. Niet veel later zorgt hij ook voor de 8-0. DVC blijft rond tikken, Den Hoorn wordt er moedeloos van en komt er niet aan te pas, in overleg gaat Den Hoorn met 1 speler meer spelen zodat DVC wat meer weerstand zou krijgen. Helaas voor hun helpt het niet veel. Ilyas maakt de 9 en 10-0. Harm tekent voor de 11-0 en Ilyas bepaald de eindstand op 12-0.

Wat een score, aan de ene kant de verdienste van DVC. Ze bleven uiterst gedisciplineerd de bal rond spelen en zo kansen creëren maar van de tegenstander hoorde ik dat zij sinds de winterstop hun sterspeler miste, die zorgde voor alle overwinningen alleen zijn talent bleek zo groot dat hij na de winterstop hoger is geplaatst. Helaas speelde volgens de leider van Den Hoorn daardoor het team nu te hoog en kregen ze het niet meer voor elkaar om te winnen. Voor DVC was dit een hele goede generale voor de bekerwedstrijd van komende woensdag. Hopelijk is een goede generale ook een goed voorteken.