Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

Op een prachtige winterochtend kleurde de aan gevroren rijp het landschap wit. Voor een fotograaf geeft dit prachtige plaatjes maar een jeugdvoetballer geeft het veel onzekerheid. De vraag is dan altijd, spelen we op echt gras of kunstgras. Echt gras dan wordt het voor 100% afgelast, kunstgras dan gaat het door.

In het huis van Matthijs en Jasper was het jantje huilt en jantje lacht. Matthijs wedstrijd stond helaas op echt gras en werd er afgegooid, Jasper mocht uit spelen op kunstgras en kon zich verheugen op het doorgaan van de match. Pech dus voor de JO11-1 die voor de derde keer op rij hun wedstrijd er afgegooid zag worden, geluk voor de JO9-2 die hun wedstrijd weer door ziet gaan.

Het is voor de JO9-2 alweer de tweede wedstrijd in de 7e klasse. Van de eerste heeft u het verslag gemist, excuses daarvoor. De thuiswedstrijd tegen de JO9-1 van Duindorp was een bewogen wedstrijd waarin het spel op en neer ging en DVC uiteindelijk met een 6-4 overwinning aan het langste eind trok. We zagen deze wedstrijd prachtige doelpunten van onder andere Lizzy, Harm (3 keer), Ilyas en Paolo. Super goed gedaan van de JO9-2. We zagen al wel dat deze wedstrijd veel meer tegenstand opleverde als voorheen in de 8e klasse.

Vandaag uit tegen Oliveo, weer niet compleet helaas. Harm was geveld door de griep, zoals zo velen, en dus afwezig. De rest was er gelukkig wel. De warming up gestart met een bal combi oefening van de training om daarmee gelijk in het overspeel ritme te komen. Dan nog even snel afwerken op goal, laatste tactiek bespreking en gaan met die banaan.

DVC starte zeer actief en zette de tegenstander gelijk onder druk. Sam had veel overwicht met zijn snelheid op het veld en kon al snel alleen op het doel af. Binnen no time maakte hij de 0-1 en de 0-2. Super wat een begin. Daarna zagen we een prachtige voorzet van Mohamed op de vrijstaande Sem, Sem kon vanaf links naar het goal toe draaien en zo binnen schieten. 0-3. Als Ilyas erin komt weet hij de bal met een prachtig lobje over de keeper te krijgen en zo staat het 0-4.

Daarna ging het mis. Oliveo herstelde zich en onze jongens wilde het allemaal zelf doen in plaats van het voetballend op te lossen. We zagen Paolo een paar keer goed ingrijpen als verdediger maar hij kon niet voorkomen dat Oliveo de 1-4 maakt. Niet veel later werkt Jasper een inzet prachtig weg, kijkt even naar de kant om bevestiging bij mij en zijn opa te zoeken dat hij dat prima had gedaan maar ziet daardoor niet dat de bal weer net zo hard terugkomt en achter hem in het net beland. Oeps. 2-4. Gelukkig is Sam er weer en hij maakt de 2-5. Dan in rumoerig stukje gaat de bal over de achterlijn, Ilyas ziet dat wel maar claimt de bal niet, spel gaat daardoor door en prompt maakt Oliveo de 3-5. Was wel een mooi doelpunt maar helaas aan de verkeerde kant.

In de tweede helft wordt het spannend. Oliveo is veel bepalender en DVC laat zich wegdrukken. Vanuit een corner maken ze de 4-5 en zelf ook nog de 5-5. De laatste 5 minuten gaat het op en neer maar beide ploegen komen niet meer tot scoren. Eindstand 5-5.

Conclusie, wat een gave pot voetbal. Een belangrijke les voor de JO9-2, je speelt hoger en even gas terug nemen kan niet meer. Dat wordt keihard afgestraft. Het lijkt er nu wel op dat de KNVB goed werk heeft geleverd. Het niveau ligt veel meer bij elkaar in deze poule en dat maakt de wedstrijden een stuk aantrekkelijker.