Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

16-12-2017 RKDEO JO9-10 - DVC JO9-2 Beker, Knock-out fase

Penalty thriller

16 december 2017 zal bij de JO9-2 in het geheugen gegrift blijven staan. Op deze ochtend vond een ware voetbal thriller plaats.  Onze DVC JO9-2 stond in de beker tegenover de JO9-10 van RKDEO. Beide ploegen hadden glansrijk de bekerpoule overleeft waarbij RKDEO zelfs uitslagen met meer als 20 doelpunten verschil had weten op te tekenen. RKDEO speelde thuis, op kunstgras om er maar zeker van te zijn dat de wedstrijd door zou geen. Bepaald geen sinecure gezien het weer de laatste tijd.

Bij RKDEO liepen wat bekende spelers rond voor Jasper. Een klasgenootje en een paar van de BSO. Leuk want dat zou de wedstrijd nog een extra lading geven. Wie zou zich de beste van basisschool de Paradijsvogel mogen noemen? Het betrof dus een bekerwedstrijd waarbij er volgens het knock-out principe zou worden gestreden en er uiteindelijk hoe dan ook een winnaar zou moeten komen.

Heel het team was compleet en allemaal waren ze op tijd aanwezig om de voorbespreking in de kleedkamer mee te maken. Jasper zou de eerste helft keepen en Mohamed de tweede. Zij geluk want dan hoefde ze ook geen wissel te staan in de helft dat ze speelde. Bij het betreden van het veld zagen we al dat het menens was. RKDEO was ook al bezig en helemaal gefocust op de duels zo aan hun warming up te zien. Dat zou wat worden.

Vanaf minuut 1 was het spannend. RKDEO leek in het begin beter te combineren maar echte kansen konden ze niet creëren. De paar schoten die op het doel werden afgevuurd waren een makkelijke prooi voor Jasper. Hij moest er een paar keer flink voor duiken maar had de bal we mooi te pakken. DVC vulde ondertussen de posities goed in waardoor de mogelijkheden van RKDEO beperkt bleven. DVC kreeg de eerste helft een aantal kansjes. Zo zagen we Lizzy op pad gestuurd worden maar zonder succes, Sam kwam er ook niet door en Paolo wist zijn kans helaas ook niet te verzilveren. Ilyas kwam ook niet aan schieten toe kortom RKDEO zorgde er wel voor dat DVC niet tot scoren kwam. De eerste helft eindigde gelijk en de spanning nam daardoor voelbaar toe.

In de tweede helft werd er gewisseld. Mohamed in het doel, Harm de spits in. Sam meer op de aanval. Hiermee hoopte we het doelpunt te forceren. Dit doelpunt kwam er dan ook alleen niet waar we hem wilde. Een afstandsschot verraste Mohamed, hij had de bal wel maar hij rolde zo tussen zijn armen en benen het goal in. Hoe kon dat nou gebeuren denk je dan maar ja hij telde wel. RKDEO stond op een 1-0 voorsprong.

Harm vond dat maar helemaal niks, hij ging gelijk op avontuur aan de linkerkant. De eerste keer schoot hij, ging even uitgebreid op de grond liggen om naar het resultaat te kijken maar zag de bal zo terugkomen. Doordat die nog lag kon hij er niet goed bij en schoot daardoor de bal in de rebound in het zijnet. Na een verzoekje van mijn kant om aub op zijn voeten te blijven staan na een schot om zo op de rebound te kunnen reageren ging hij weer op pad. Wederom op de linkerkant kon hij er vandoor, speelde zijn man voorbij, alleen de keeper nog, schiet en boem 1-1. DVC was terug.

Hierna werd het met de minuut spannender. Beide ploegen speelde op het scherpst van de snede. Over en weer ging de bal. RKDEO kon nog een aantal keer schieten op Mohamed maar die was na zijn foutje in bloedvorm en liet geen bal meer door. Sam leek nog het winnende doelpunt op zijn pantoffel te hebben maar die bal ging net naast, Ilyas met een afstandsschot had ook niet het geluk aan zijn zijde en zo tikte de tijd langzaam voorbij en eindigde het in 1-1.

Wat een wedstrijd, wat speelde de jongens (Sem, Sam, Harm, Ilyas, Paolo, Mohamed en Jasper) en onze dame (Lizzy) geweldig. Met zijn allen hadden ze dit prachtige resultaat neer gezet. Alleen er was geen winnaar. Er moesten penalty’s worden genomen om zo de winnaar te bepalen. Aan de leiders van beide teams de oneerbare taak om een 5-tal spelers samen te stellen om de uitslag te laten bepalen. Er moesten keuzes worden gemaakt. Normaal geldt de volgorde in de rij maar nu even niet. Niet iedere DVC-speler begreep dat wat tot een traantje hier en daar leidde. Ik vond het vervelend om een keiharde volgorde te bepalen voor de spelers die niet bij de eerste 5 zaten maar het moest maar even.

RKDEO begon. Speler achter de bal, schot, boem, 1-0 RKDEO. DVC nu, Sam aan de bal, aanloopje, boem. In het hoekje 1-1. RKDEO weer, lange aanloop, raak. 2-1. Jasper nu namens DVC. 5 stappen, keihard schot en raak. 2-2. Nu RKDEO weer, speler neemt een aanloop, hard schot. Over. Het blijft 2-2. Harm is nu aan de beurt. Harm kijkt en ramt de bal genadeloos in de linkerhoek. 2-3. RKDEO weer. Schiet. Raak. 3-3. Ilyas namens DVC. Volledige concentratie. Schiet, in de rechterhoek en raak. 3-4. RKDEO, ze moeten raken om misschien nog een kans te maken. Schiet en raak. 4-4. Mohamed dan. Alle druk op zijn schouders. Mohamed met de aanloop, boem prachtig in de hoek. 4-5 en DVC is door. We gaan gelijk door met de penalty’s zodat de andere spelers ook het idee hebben dat die van hun mee telt. Paolo schiet op de keeper, Lizzy weet op een prachtige manier doel te treffen en Sem ziet zijn bal door de keeper gestopt worden. RKDEO schiet nog wel 2 keer raak en mist 1 keer. Het maakt allemaal niet uit want DVC is door!!

Wat een wedstrijd maar vooral wat heeft DVC het weer eens goed gedaan als een team. Met zijn alleen hebben ze ervoor gevochten en allemaal waren ze even belangrijk. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat ze een ronde verder mogen bekeren. Op deze manier wil elke trainer wel met zijn team de winterstop ingaan. Heerlijk. Complimenten ook aan RKDEO, wat hebben ze er een heerlijke wedstrijd van gemaakt en ook zij hebben gevochten als leeuwen.

Dit was het laatste verslag van 2017. Alle lezers bedankt voor het lezen van de JO9-2 en JO11-1 verslagen. Ik wens jullie allemaal hele mooie feestdagen en veel sportiviteit in 2018. Tot volgend jaar. Met vriendelijke groet, André Mook trainer JO9 en leider JO9-2.