Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

9-12-2017:

Lizzy maakt haar eerste doelpunt.

Vrijdag kopte de kranten het al, zaterdag ging het gebeuren. Sneeuw armageddon. Vol verwachting sta je dan op zaterdagochtend op en kijk je naar buiten. Geen sneeuw, wel veel nattigheid. Gelukkig voor de JO9-2 mochten zij vandaag spelen op het kunstgras. De wedstrijd ging dus gewoon door. Heel fijn want de spelers hadden zich er erg op verheugd nadat vorige week de boel was afgelast.

Het team was bijna compleet, alleen Mohamed ontbrak. Jasper wilde per se de eerste helft keepen ook al was het niet zijn beurt. Harm blafte als een zeehond en zou de tweede helft voor zijn rekening nemen. Daarmee kwamen de spelers die eigenlijk aan de beurt waren om te keepen goed weg want Jasper en Harm namen deze taken voor de derde wedstrijd achter elkaar. Niet onverdienstelijk overigens want ze worden er met de week beter in.

De tegenstander was van het formaat Jasper / Ilyas. Dat betekende automatisch dat Sem, Lizzy en Paolo het zwaar zouden krijgen want die zijn nu eenmaal wat minder groot. Deze wedstrijd lag weer de nadruk op het behouden van posities en niet over heel het veld achter de bal aan hollen. Spaar je energie voor de momenten dat je het nodig hebt.

Nootdorp start goed en weet mooie combi’s te maken. Lizzy en Ilyas staan onder druk maar weten samen met Sam ze uit de buurt van Jasper te houden. De eerste kans is wel voor Nootdorp, een hard schot waar Jasper met een prachtige duik goed bij zit. Niet veel later heeft Nootdorp weer een hard schot op het goal, Jasper kijkt even boos naar de bal en die schikt daarvan dat hij op de paal terecht komt. Weer een kans voor Nootdorp, nu schieten ze op de andere paal. DVC kwam daar tot 2 keer toe goed weg. Lacherig werd achter me de opmerking gemaakt dat Nootdorp nu in ieder geval wist hoe breed het goal was.

Nu lijkt het net of Nootdorp heel de tijd de boventoon voerde. Dat beeld klopt echter niet helemaal. DVC speelde goed, wist druk te zetten alleen strandde ze elke keer op een blok van 3 man. De ruimte was er wel maar werd nog niet gezien. Tijdens de 10 minuten break werd hier de nadruk opgelegd en dat hat succes. Op rechts kreeg Sem de bal en met een prachtige dribbel en super schot verschalkte hij de doelman van Nootdorp en zette DVC op 1-0. Wat een actie van Sem, hij wordt met de week beter en dit was echt even genieten.

Sam begon langzamerhand ook steeds meer ruimte te creëren op het middenveld. In de combi met Harm en Ilyas kan hij vrijkomen voor het goal. Loopt door, schiet, boem. 2-0. Deze helft zien we ook nog een goede pass naar Paolo, hij kon er net niet bij en kan daardoor de scoren niet uitbreiden. Same voor Harm, paar goede kansen maar de bal verdwijnt maar net naast het doel. Daarentegen heeft Nootdorp de pech dat Jasper in de vorm van zijn leven is en zijn goal als een leeuw verdedigt. Geen bal komt langs hem heen. Met 2-0 gaan we de rust in. Harm en Jasper veranderen van rol. Lizzy gaat samen met Jasper, Paolo en Ilyas voorin spelen daar waar Sam en Sem achterin de boel gaan verdedigen.

Ook deze tweede helft lijkt het lang gelijk op te gaan. Nootdorp wordt weleens gevaarlijk maar Sam en Sem lossen dat meesterlijk op en daarnaast staat ook Harm de wedstrijd van leven te keepen. Helemaal prima. En dan gebeurd het. De bal wordt naar voren gegeven. Lizzy neemt de bal aan, ze draait, de bal licht precies goed voor haar schoen. Ze haalt uit, met een droge knal verdwijnt de bal achter de keeper en komt DVC op 3-0. Wat een doelpunt van Lizzy. Fantastisch en gefeliciteerd. Deze was zo ontzettend verdiend. Top.

Nootdorp krijgt de kans wat terug te doen. Een onduidelijke situatie geeft Nootdorp de mogelijkheid om een voorzet te geven die genadeloos achter Harm wordt geschoten. 3-1. DVC blijft ondanks deze tegenslag lekker zijn eigen spel spelen. Ze zetten Nootdorp onder druk en er komen weer kansen. Er wordt een paar keer naast geschoten door Ilyas. Paolo had een hele mooie actie maar werd helaas voor ons toch nog gestopt.

Dan Jasper. Jasper heeft halverwege het veld op de linker kant de bal, hij ziet een gaatje en met een ongelooflijk hard afstandsschot knalt hij de bal naar het doel. De bal lijkt Lizzy nog te raken maar verdwijnt wel achter de doelman van Nootdorp. De officiële regel is dat degene die de bal bewust beroert het doelpunt op zijn naam krijgt maar daarmee weten we nog steeds niets, raakte Lizzy de bal bewust? Van mij krijgen zowel Jasper als Lizzy het doelpunt op hun naam. Maakt niet uit. Het staat 4-1 en dat is tevens de eindstad.

Ik kan alleen maar super trots op deze 6 mannen en 1 dame zijn. Ze hebben echt als een team gespeeld. Komende zaterdag staat er een bekerwedstrijd op het programma. Winnen zou mooi zijn, dan bekeren we nog even een ronde verder.