Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

Vroeg!!!!!!!!!

Wat was het vroeg deze zaterdagochtend 3 november 2018. Op de een of andere manier had de KNVB het voor elkaar gekregen dat DVC om 08:30 zich in Voorhout mocht melden voor een uitwedstrijd. 08:30 spelen is normaal 07:45 verzamelen en dat zou dan om 07:00 vertrekken zijn. Hmm, nee dat was zelfs mij ook een beetje te gek. 08:00 verzamelen dan maar zodat er rond 07:20 vertrokken kon worden. Iets schappelijker maar nog steeds ernstig vroeg voor een vrije zaterdag.

Bij het klinken van de wekker stond de eerste tegenvaller al op mijn telefoon. Een zieke speler. Ai, en dat terwijl alle JO11 en JO9 teams allemaal gelijktijdig spelen en er nergens een wissel vandaan te krijgen is. Geen goed begin, dat werd dus met 8 spelers naar Voorhout afreizen en maar hopen dat er geen averij in de wedstrijd werd opgelopen. Gelukkig kwamen de andere spelers wel allemaal en kon er in ieder geval tegen de dames, want ja het was een volledig damesteam van Foreholte gespeeld worden.

Ook voor de jongens was het vroeg, en koud, en

dan met name koude tenen. Het kunstgras was namelijk nog wit uitgeslagen en bij ontdooien werden je schoenen nat en je tenen koud. Maar niet klagen, dan maar een blokje extra rennen om het warm te krijgen. Het fluitsignaal klonk en onze mannen van DVC vlogen erin, via de middenvelders werden spitsen Sem en Paolo opgezocht. Alleen zodra ze in duel kwamen met hun tegenstandsters bleken die dames wel heel erg groot te zijn. Ik zou bijna zweren dat de dame tegen over Paolo bijna 2x zo lang was. Gelukkig was Paolo niet onder de indruk en bleef keihard werken.

In de eerste 15 minuten wisten we goed onze stempel op de wedstrijd te drukken. Jasper en Michael hielden het achterin pot dicht zodat de rest meer aanvallend naar voren kon spelen. En aanvallen wordt beloond. Het duurde 10 minuten maar toen wist Harm door te breken en die bal eens flink op zijn pantoffel te nemen. 0-1 voor DVC. Hoppa. Als Foreholte aftrapt zitten Mohammed en Ilyas daarboven op, zij veroveren de bal en brengen hem naar voren. Weer gaat de bal op rechts naar Harm, Harm ziet Sem op links vrijlopen, geeft een prachtige assist en Sem knalt die bal zo achter de keepster. 0-2. Wat een begin.

Het ging hartstikke goed, alleen, we hadden geen wissels en met het verstrijken van de tijd werden Mohamed, Ilyas en Harm steeds moeier en kregen de gaten lastiger dicht gelopen. We kregen nog best veel kansen en iets meer scherpte had zeker wat extra doelpunten van Paolo, Sem, Ilyas en Mohamed gegeven. Alleen we scoorden dus niet en als je zelf niet scoort dan krijgt de tegenstander hoop. De dames van Foreholte kwamen er dan ook steeds beter uit en Naud werd regelmatig getest. Gelukkig was Naud super in vorm vandaag en stopte hij elke doorbraak. Tevens hield hij zijn verdedigers scherp zodat er geen tegenstandster onnodig vrij voor zijn doel kwam. Toch werden de dames steeds een beetje beter of onze jongens steeds een beetje moeier. Geen wissels is dus niet even extra uitrusten terwijl de tegenstandsters steeds 3 verse krachten achter de handen hadden.

Met het ingaan van de laatste 15 minuten werd het steeds spannender en drukker voor Naud. De bal werd maar niet lekker weggewerkt en Foreholte bleef druk zetten. Je voelt dat het gaat gebeuren en als dan een dame doorbreekt neemt ze met een knoerthard schot Naud op de korrel en werd de 1-2 gemaakt. Nog 10 minuten en de tegenstander leefde helemaal op. Ze geloofden erin. DVC werd zwakker. Ze bleven komen maar de jongens van DVC hielden stand. Minutenlang bleven ze ballen wegwerken en als het ook maar even kon zelf ten aanval trekken. En dan, dan klinkt eindelijk dat verlossende fluit signaal. DVC wint de wedstrijd, wat een game en wat hebben Naud, Jasper, Michael, Mohamed, Ilyas, Harm, Sem en Paolo geknokt voor dit resultaat. DVC neemt de punten mee naar huis en dat gaf voor deze keer heel veel voldoening.