Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

Moeizaam winnen is ook winnen

Datum: 9-9-2017

De regen kwam met bakken uit de lucht, al 24 uur lang werd Delft en omstreken geteisterd door plensbuien. De KNMI gaf op dat er meer als 100mm regen was gevallen. Normaal genoeg voor de hele maand september. Behalve water wat uit de lucht kwam regende het dus ook afgelastingen. Geen enkel grasveld kon normaal bespeeld worden zonder dat het in een modderpoel zou veranderen.  De ene na de andere wedstrijd vloog van het speelschema. Menig ouder haalde opgelucht adem. Een ochtendje uitslapen en niet in de regen te hoeven te staan. Heerlijk. Deze vlieger ging echter niet op voor de JO11-1 van DVC. Zij speelde op het kunstgras en niks stond hen in de weg om hun ding te doen. Voetballen dus.

De tegenstander waren de talentjes van DHL. Allemaal eerstejaars en vorig jaar behoorlijk hoog gespeeld, vol vertrouwen en daarom maar gelijk in de 6e klasse van de JO11 gestart. Al gauw bleek dat ze die status ook waar konden maken. DVC stond regelmatig onder druk maar dankte een vroege achterstand aan kordaat ingrijpen van Omar (keeper). Vervolgens gaat DVC met de bal aan de haal, Julius was mee naar voren, wordt aangespeeld en kan zo de bal achter de keeper tikken. 1-0.

DHL neemt het heft iets meer in handen. Het loopt allemaal niet zo lekker bij DVC en het is dan ook niet verwonderlijk dat de 1-1 en zelfs de 1-2 wordt gemaakt. In de tweede helft schiet Keano door middel van een mooie aktie op links waarbij hij zijn mannetje voorbij speelt de gelijkmaker binnen. Niet veel later is het de zelfde Keano die een mooie assist aan Tillo geeft en het Tillo dus is die DVC op een 3-2 voorsprong zet.

DHL gaat op zijn beurt weer jagen op de gelijkmaker. Die krijgen ze ook waardoor het weer 3-3 staat. Het blijft een beetje een gekke wedstrijd. De volgende aktie is van Matthijs die van zijn positie links achter helemaal mee naar voren gaat, uiteindelijk met de bal bij de achterlijn belandt, zelf over de lijn loopt maar de bal binnen houdt en die bal vanuit een onmogelijke hoek tussen de paal en de keeper schiet. 4-3. Er werd hard gejuicht om dit doelpunt, niet alleen omdat DVC op voorsprong kwam maar ook omdat Matthijs nu eenmaal als verdediger nu zo vaak scoort (gemiddeld 1x per seizoen) maar vooral omdat zijn vader op het veld er naast aan het fluiten was en dit schitterende doelpunt dus moest missen maar er op deze manier wel iets van mee kreeg.

Er gebeurde nog veel hierna. Het ging harder en harder regenen. Zo hard zelfs dat de tijdswaarneming waarvan de scheidsrechter gebruik maakte het begaf. DHL kreeg nog een paar grote kansen op de gelijkmaker maar Omar verdedigde zijn doel met zijn leven. DVC zag nog een doelpunt afgekeurd worden doordat de scheidsrechter al voor een botsing had gefloten. Het was ondertussen al ver in blessure tijd, zeg maar heel erg ver maar ja de tijd werkte niet meer. Na een opstuiterbal vond de scheidsrechter het wel genoeg. Het regende ondertussen zo hard dat het niet meer uitmaakte of je in een zwembad zou lopen of gewoon buiten. Iedereen was doorweekt.