Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

Ook de JO11-1 mocht weer het veld in.

Een nieuw seizoen en dus een nieuwe JO11-1. De JO11-1 van vorig jaar is niet meer, al die jongens zijn naar de JO13. De nieuwe lichting bestond uit spelers van de oude JO11-2,3 en 4. Voor deze wedstrijd waren door de trainers geselecteerd: Omar (goal) Julius en Matthijs (verdediging) Tillo en Mitchell (semi verdediging/middenveld) Mike en Lamnouar (middenveld) en last but not least Noa en Keano (spits). Deze posities waren natuurlijk hartstikke vloeibar gedurende wedstrijd maar dan heeft u in ieder geval een idee wie waar staat.

Ik zal eerlijk schrijven dat ik niet alles van de wedstrijd heb gezien. Het lukte namelijk net niet om binnen 1 minuut van het einde van de JO9-2 (thuis)(09:30) naar Den Hoorn (start 09:30) te komen. Echter niet getreurd, ik kwam aanlopen en Den Hoorn stond aan de aftrap. Een goed teken want het was Tillo die de 0-1 had binnen geschoten. Daarvoor was er niet heel veel gebeurd. De JO11 stond erg onwennig op het veld en durfde nog niet echt goed te combineren. Ze moesten nog een beetje wennen.

Het was alsof ze wisten dat de verslaggever was gearriveerd. Vanaf dat moment begonnen de combi’s langzaam te lopen. We zagen op rechts dat via Julius Noa werd aangespeeld en Noa vervolgens de bal met prachtige voorzetten voor het goal kreeg. Mike kreeg er eentje goed op zijn pantoffel en schoot maar net naast. DVC is duidelijk de betere, ze zijn alleen onwennig voor het goal. Om te scoren zal je namelijk op zijn minst op het goal moeten schieten, het leek hier wel hetzelfde verhaal als bij de JO9-2, wel de bal voor het goal krijgen maar uiteindelijk niet schieten. Als je dan de bal verliest kan Den Hoorn er snel uit. Wat een supersnelle counter, alleen achterin stond Mitchell en die kan ook een aardig stukje hardlopen, hij zet zich tussen Den Hoorn en de bal en geeft hem netjes terug op Omar. Kans verkeken voor Den Hoorn.

DVC is de betere, het is wachten op dat doelpunt, die 0-2. Wie gaat dat doen. Mike? Prachtig schot, alleen de keeper plukt de bal nog net uit de lucht. Bal weer bij Omar, Omar geeft hem mee aan Tillo, die ziet Keano vertrekken, speelt de bal tussen 2 spelers van Den Hoorn, Keano pikt de bal op en maakt de 0-2, gewoon simpel maar beheers en dus dodelijk effectief. We zien deze helft ook nog een goede corner van Julius waarbij Mitchell net naast schiet. Als Lamnouar erin komt is die gelijk gevaarlijk, hij wordt aangespeeld, gaat zijn mannetje voorbij en alleen de keeper van Den Hoorn weet hem tegen te houden.

In de tweede helft loopt het duidelijk beter voor DVC. DVC start fel en zet Den Hoorn onder druk. Julies schiet een op goal maar over. Nog een kans, Keano? Nee, Noa? Nee ook net niet, Lamnouar dan? Helaas, het wil even niet. Den Hoorn dan in de aanval, sprintje om de bal die Matthijs glansrijk wint. Matthijs legt de bal breed op Tillo, Tillo speelt Mike aan, Mike met een solo, passeert 1 man, passeert 2 man, haalt uit. Het is 0-3 door Mike.

Den Hoorn doet wat terug, achterin is er een misverstand over wie moest lopen waardoor Mitchell te laat start en zelf hij niet meer op tijd bij de spits van Den Hoorn kan komen. Deze jongen blijft koelbloedig en met een puntertje weet hij Omar te passeren. Het staat 1-3.

Vanaf nu begint het feest voor DVC. Dit tegen doelpunt heeft de boel op scherp gezet. Onze jongens en dame zetten een tandje bij. De 1-4 wordt op aangeven van Mitchell door Lamnouar gemaakt. Vervolgens kan hij na een prachtig steek passje van Matthijs ook de 1-5 maken. Tillo denkt ik wel er ook nog 1 maken en scoort de 1-6 dankzij een prachtige voorzet van Mike. Vervolgens is het Mike zelf die optimaal van een foute pass van Den Hoorn profiteert en de 1-7 scoort. Vanuit een corner die Keano neemt kan Tillo in de rebound de 1-8 maken. Dat waren even 6 doelpunten in 6 minuten.

Als de wedstrijd er bijna op zit weet Mitchell vanaf een meter of 25 door middel van een prachtig schot de stand op 1-9 te brengen. Keurig gedaan dus door de JO11-1, als de mannen en dame straks nog wat beter op elkaar zijn ingespeeld gaat het nog een mooi seizoen worden.