Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

Voetbalseizoen 2017-2018 eindelijk begonnen.

Wat is er een hoop anders in het voetbalseizoen 2017-2018. De KNVB heeft zo’n beetje alles overhoopgegooid aangaande het F pupillenvoetbal. Werd er vorig seizoen nog op een half veld gespeeld met scheidsrechter en 7 spelers, nu is het nog amper een kwart veld, een spelbegeleider en maar 6 spelers per team. Voor de aanvang van de bekerwedstrijd was er al een keertje geoefend met dit format, de kinderen leken zich moeiteloos aan te passen en het zijn vooral de ouders, trainers en begeleiders die er soms iets wat moeite mee hebben.

Wat nog meer anders is dit seizoen is de indeling op leeftijd. Dit jaar een Jeugd Onder 9 (JO9) en een Jeugd Onder 8 (JO8). Wanneer ben je JO9 dat is als je dit kalender jaar 8 bent geworden, dus elk kind die in 2009 is geboren. JO8 ben je als je in 2010 bent geboren. DVC heeft dit grotendeels zo goed mogelijk gedaan en daardoor 2 JO9 teams en 2 JO8 teams samengesteld. Prachtig, want de JO8 komt uit in een aparte competitie met 3 verschillende klassen en de JO9 nog in de reguliere met wel 10 verschillende klassen.

Dit gezegd hebbende waren we bij de tegenstander van JO9-2 vandaag dan ook erg verbaasd dat er 6 en net 7-jarige tussen zaten. Wat blijkt RKDEO heeft zich niet aan de KNVB-richtlijnen gehouden en alles als JO9 ingedeeld. Volgens mij was dat niet helemaal de bedoeling van de KNVB.

De JO9-2 heeft nog geen definitieve samenstelling. De trainers zijn nog zoekende voor de JO9-1 en JO9-2. Toch stond er vandaag een mooi 7-tal op het veld bij de JO9-2. We hadden 1 dame genaamd Lizzy en 6 heren te weten Mohamed, Jasper, Harm, Sam, Ilyas en nu hoop ik dat ik het goed schrijf (ik vrees het ergste) Yachia. Sem was helaas nog ziek en kon deze eerste wedstrijd niet van de partij zijn. Een keeper is er (nog) niet. De eerste helft nam Harm de taken van doelman weer en in de tweede helft Lizzy.

De wedstrijd dan. In de eerste helft zagen we een onwennig team die duidelijk aan de eerste echte wedstrijd van het seizoen waren begonnen. Er werd fel op de bal gejaagd maar hij werd ook weer net zo makkelijk verloren. Onze jongens en dame waren fysiek wel een stuk groter en trokken daardoor al snel aan het langste eind. Er ontstond volop dreiging voor het goal van RKDEO alleen tot scoren kwam het niet, telkens op het moment suprême werd er niet geschoten of ging RKDEO weer met de bal aan de haal. Toch kon het niet lang duren voordat er wel gescoord zou worden. Was het eerste goede schot van Sam die maar net naast ging, niet veel later kwam Mohamed wel in juiste positie en scoorde de 1-0.

Wat ook nieuw is dat je dit jaar 10 minuten speelt en dan een time-out van 2 minuten krijgt. Deze 2 minuten zijn dan bedoeld dat de leider tactische aanwijzingen kan geven, DVC ging met een 1-0 voorsprong deze time-out in. Voor je het weet zijn die 2 minuten weer voorbij en ging het spel verder. DVC was weer sterker en RKDEO kwam eigenlijk niet richting het goal van DVC. Sam bleek veel snelheid te hebben om overal en nergens de bal op te pikken en Yachia stond verrassend goed zijn laatste mannetje. Lizzy deed het fantastisch tussen al die mannen en veroverde erg snel de bal, mocht die toch weer in handen van RKDEO zijn gekomen. Sam had al een paar goede schoten op goal gehad en je voelt dan ook gewoon dat hij wel zou gaan scoren. Hij was het dan ook die voor de 2-0 mocht tekenen waarmee de wedstrijd wel al als gewonnen kon worden beschouwd.

Met een 2-0 stand ging de JO9-2 dan ook de rust in. Even lekker wat limonade erbij, vervolgens een keepers wissel, Liz in het goal en Harm in het veld. Wat laatste instructies en spelen maar. In de tweede helft ging het los. Sam maakt de 3-0, Yachia de 4-0, Sam de 5-0. Ilyas bijna de 6-0 maar nee dat ging net naast. Daarna was het Jasper die een goed schot had maar ook die wilde er niet in. Vervolgens kon RKDEO naar het goal van DVC komen, maar ja daar staar Lizzy en die onderschepte de bal keurig. Vervolgens werd de bal weer in het spel gebracht alleen zat daar net even een mannetje van RKDEO binnen, pijlsnel was die weer bij Lizzy en toen kon zelfs zij er niks meer aan doen. Het werd 5-1.

Gelijk was het tijd voor alweer de laatste time-out. Harm gaf aan dat hij weleens wilde gaan scoren. Nou dat heeft RKDEO geweten, tot 2 keer toe wist Harm op volle snelheid uit te breken en 2 prachtige doelpunten te maken. Zo stond het 7-1. Daarmee was het nog niet klaar. Yachia moest heel even naar de kant vanwege een ongelukkige botsing. Sam kwam er weer in en schoot gelijk de 8-1 binnen. Daarmee was het wel klaar.

De jongens en dame hebben een goede wedstrijd gespeeld, in het begin was het onwennig maar al gauw zag ik dat er werd overgespeeld. Mohamed had wat mooie passes waaruit gescoord werd. Jasper stond lekker de bal weg te werken maar ging net zo vaak mee naar voren en had een paar goede assists. Harm deed het prima zo deze eerste wedstrijd, lekker gekeept de eerste helft en in de tweede helft een beslissende factor. Ilyas liet zien dat hij als voetballer ook goed uit de voeten kon en zat vaak dicht tegen een doelpunt aan. Lizzy was super fanatiek en zat ook dicht tegen een doelpunt aan, Yachia als jongste van het stel verbaasde met zijn snelheid en mooi doelpunt en lust but not least speelde Sam een dijk van een wedstrijd en was hij de topscoorder met 4 doelpunten. Kortom het was genieten en Ik ben nu al benieuwd naar volgende week.