Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

Gistermiddag werden we in de kantine opgeschrikt door een plotselinge val van Remco Pronk (bestuurslid Voetbalzaken). Dankzij Joey Boshuizen, Natasja van den Nouweland, Erik Wevers en Sam (van ASC, de tegenstander van het 5e) en ondergetekende werd 112 gebeld, het AED-apparaat in vogelvlucht gepakt, gereanimeerd en andere noodzakelijke zaken gemobiliseerd. Binnen no-time was politie en ambulancepersoneel aanwezig, alhoewel zoiets in het moment een eeuwigheid lijkt te duren. Remco was vanochtend zelf in staat om ons te informeren dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Voorlopig moet hij nog in het ziekenhuis blijven voor verder onderzoek. In ieder geval gaat hij een ICD (= interne defibrilator zoals Danny Blind) onder de huid geplaatst krijgen. Een citaat uit zijn update; “Complimenten ziekenhuis aan DVC mbt hebben van AED en handelen ernaar want anders had ik wellicht langer zonder zuurstof gezeten met mogelijk grotere complicaties.”
Het was een verschrikkelijke ervaring en cruciaal is adequaat handelen. Daar moet je kennis van zaken voor hebben maar nog veel meer overzicht en de rust in dit soort stresssituaties. Wat dat betreft in het bijzonder een diepe buiging voor Erik en Natasja.
Dank voor het doorpakken aan alle betrokkenen. En uiteraard wensen wij Remco sterkte en een goed herstel toe!

RonaldWhatsApp Image 2021 11 07 at 10.30.19