Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider JO17 20-21Slider Minis 20-21slider clubhuis slider DVC partyslider kids op bankslider voetvolleySlider paashaasslider Rainbowslider DVC bannerslider Training mini'sslider DVC Statafelslider contract Dennisslider de duiventil

Beste ouders/verzorgers, spelers/trainers en begeleiders van DVC,

Inmiddels hebben we er al heel wat maanden opzitten met het Coronavirus maar nog steeds moeten we blijven opletten en gaat alles net wat anders dan normaal.
Met dit bericht willen wij u graag informeren over hoe we bij DVC omgaan met de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19).

Wij volgen de richtlijnen vanuit het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19) en op voetbalgebied volgen wij de aanwijzingen van de KNVB. Deze houden wij nauwlettend in de gaten. De antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.

Op basis van de informatie van het RIVM lichten we graag een paar onderwerpen nog even toe:

 • Als u twijfelt over uw gezondheid of die van u op uw kind, kunt u telefonisch contact opnemen met uw huisarts;
 • Als spelers/trainers/begeleiders terugkeren uit een risicogebied (oranje gebieden) moeten zij 10 dagen in thuisquarantaine.
 • Als iemand gezondheidsklachten krijgt, dient hij/zij thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met de huisarts en de GGD.

Wij vragen iedereen om extra aandacht te hebben voor een goede basis hygiëne. De belangrijkste maatregelen om besmetting te voorkomen zijn:

 • Regelmatig de handen wassen met zeep;
 • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
 • Papieren zakdoekjes gebruiken en weggooien na eenmalig gebruik.
 • Maak eventueel afspraken met tegenstander(s) over het schudden van de handen

Extra aandachtspunten voor betaald voetbal, topsport, binnen- en buitensport, inclusief amateurcompetities

Naast bovenstaande algemene uitgangspunten voor binnen en buiten gelden de volgende extra aandachtspunten:

 • Bij teamsport en contactsport is de gezondheidscheck vereist.
 • Het is belangrijk dat elke sporter en trainer/coach, zich realiseert dat hij/zij bij een onverhoopte besmetting ook andere sporters kan besmetten, met alle mogelijke gevolgen van dien.
 • Het is ook belangrijk dat elke sporter en trainer/coach zich realiseert dat hij/zij, in geval van een eventuele besmetting in het team of  groep (waarmee hij/zij langer dan 15 minuten op minder dan anderhalve meter sport) een nauw contact van een bevestigde COVID-19-patiënt is. Het gevolg is dan een quarantaine van 10 dagen na die sportactiviteit. Dit geldt voor zowel binnen- als buitensporten.
 • Teamsport en contactsport: tijdens de trainingen en (oefen)wedstrijden kan de anderhalve meter onderlinge afstand losgelaten worden, maar daarbuiten wordt de onderlinge afstand van anderhalve meter aangehouden. De besmettingskans is ook afhankelijk van de duur van het contact. Daarom is het advies om tijdens de trainingen nog steeds, zoveel als mogelijk, te trainen met minimaal anderhalve meter onderlinge afstand.
 • Voor alle sporten geldt dat het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit niet groter is dan noodzakelijk voor de sportactiviteit (training, oefenwedstrijd, wedstrijd). Daarnaast is het advies om de samenstelling zo vast mogelijk te houden. Dit vermindert de verspreiding bij een mogelijke a- of presymptomatisch besmette sporter of medewerker en vergemakkelijkt het contactonderzoek. Voor het eventuele contactonderzoek is het verder wenselijk de gegevens van de sporters en begeleiders per sportactiviteit tijdelijk vast te leggen, bijvoorbeeld met presentielijsten.

Als de situatie daar aanleiding voor geeft zullen wij eventueel nieuwe maatregelen overwegen.

Hoehoudenwehetcoronavirusbuitendedeur.jpg