Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider Rainbowslider DVC selectieslider rugnummersslider DVC Statafelslider clubhuis achter

Coördinator Voetbal Technische Zaken en Lid van de Technisch Commissie DVC Delft

Even voorstellen, mijn naam is Marco Immers, en (tweeling)broer van de huidige hoofdtrainer Senioren Selectie wat garant zal staan voor een paar onvermijdelijke misverstanden.

Immers Marco

Ben al enig tijd werkzaam (geweest) in de voetbalwereld waaronder in de onderstaande functies bij de hier onderstaande verenigingen,

Hoofdtrainer Senioren Selectie  SEP (2 jaar)
Hoofdtrainer Senioren Selectie      DFC Delfia (2 jaar)
Techniektrainer (Meulensteen Academie)                                               Voetbalschool sv Wippolder                                            
Selectie trainer Senioren Selectie sv Wippolder (4 jaar)
TJC (Technisch Jeugd Coördinator) sv Wippolder
Jeugd hoofdtrainer voor de groeperingen F pupillen t/m A junioren sv Wippolder (16 jaar)

Tijdens de periode bij sv Wippolder ook (mede) organisator en (mede) initiatiefnemer van de Voetbalschool, mini F Opleiding en de 7x7 (interne) competitie.

Omdat voetbal niet alleen een spelletje voor mij is maar iets wat voor mij een soort levenswijze is geworden, heb ik me best gedaan om mijn kennis hierin zoveel mogelijk te vergroten. Dit heb ik onder andere gedaan door de benodigde certificaten en diploma’s te behalen, maar ook door veel wedstrijden te bekijken en onderdeel te zijn van vele KNVB bijeenkomsten. Door de enorme interesse die ik heb in het voor mij erg aantrekkelijke spelletje voetbal is het lijstje met behaalde diploma’s/certificaten best redelijk geworden. Wat dus ook betekend dat ik hierdoor behoorlijk wat tijd in de KNVB schoolbanken en op voetbalvelden heb doorgebracht, maar daardoor dus nu wel in bezit ben van onder andere de volgende certificaten en diploma’s,

UEFA B (licentie plichtig) UEFA C (licentie plichtig) KNVB TJC III

KNVB Jeugdvoetbaltrainer Junioren KNVB Jeugdvoetbaltrainer Pupillen

Meulensteen Academie Techniek Trainer (Techniek Trainingen

Voetbaltweeling klein DVC

Tot zover een stukje achtergrond… maar nu vooruit kijken

Dit aankomende seizoen dus Coördinator Voetbal Technische Zaken en tevens Lid van de Technisch Commissie bij DVC Delft waar ik erg veel zin heeft. De reden waarvoor ik voor DVC heb gekozen lijkt bijna vanzelfsprekend en dat is het natuurlijk ook wel voor mij. Het is weer erg fijn om na een lange periode weer samen met mijn broer te mogen werken bij dezelfde mooie voetbalclub. Maar ook de potentie en enthousiasme van onder ander bestuursleden die ik heb mogen ontmoeten maar ook spelers en leden heeft me hier toe laten besluiten. Hoewel nog op veel vlakken (grote) winst te halen is, blijft en is DVC een geweldige en echte voetbalclub!

Wat is mijn visie binnen mijn functie en wat zijn de doelstellingen

Als eerste wordt ik verantwoordelijk voor het Belofte Team van DVC dat ik samen met, vriend en oud-voetbaltrainer collega, Marc Rijneveen, zal gaan coachen en begeleiden. Marc is “oud” eerste elftal speler van Wippolder en DHL, maar misschien nog belangrijker een zeer ervaren en goede Jeugdtrainer. Samen hebben we de opleiding tot Techniektrainer onder Rene Meulensteen gevolgd en dit heeft geleid tot meerder samenwerkingen op voetbalgebied. Naast Jeugdtrainer is Marc ook TJC bij sv Wippolder geweest en zelfs interim coach voor het eerste elftal. Ook hij heeft aan de basis gestaan van de Voetbalschool en de 7x7 competitie binnen de club Wippolder. Dat onze voetbalvisie binnen een jeugdopleiding vooral op techniek moet zijn gebaseerd is mag duidelijk zijn. Daarom zal zeker de ook doelstelling ontwikkelen van de jeugdvoetballers zijn die (later) ons 1ste elftal moeten gaan versterken. Zover ons uitgangspunt voor de wedstrijden van het Belofte Team die wij gaan coachen en begeleiden.

Tevens is mij gevraagd de Selectie trainers van zowel de senioren (2e en 3e elftaltrainers) als de jeugd trainers Technisch proberen te beïnvloeden en op voetbaltechnische vlak te ondersteunen, dit vooral om de ontwikkeling van te stimuleren. Simpel gezegd door (Jeugd) trainers zich zelf te laten ontwikkelen zullen ook de trainingen beter worden en daardoor dus ook de (jeugd)spelers. Het is dan ook zeker niet de bedoeling om de trainers te bekritiseren maar vooral om samen na te denken over hoe we trainingen leuker en effectiever krijgen. Dit zal vanuit mijn visie voor de jeugd vooral op techniek gebaseerd zijn en voor de senioren vooral op tactisch niveau.

Om dit vorm te geven en te bereiken zal ik Trainers Trainingsavonden organiseren, die gewoon in bespreekruimtes kunnen plaats vinden maar vanzelfsprekend ook op het veld. Bij genoeg enthousiasme en behoefte zullen we besluiten om hoeveel van deze avonden te plannen. Daarnaast zal ik wedstrijden en trainingen bekijken die we, eventueel later, met elkaar kunnen bespreken en/of analyseren tijdens zo’n avond.

Vanzelfsprekend ben ik ook bereikbaar voor voetbaltechnische vragen en ondersteuning bij zowel de Senioren Selectie als bij de Jeugdafdeling!

Hoop hiermee voor nu een ieder binnen de club wat duidelijkheid te geven wat ik binnen jullie, en nu ook mijn, club kom doen. Kijk dan ook uit naar de samenwerking met trainers en spelers waarbij ik verwacht dat we met elkaar de club naar een hoger sportief platform te kunnen brengen!

Met Sportieve Groet, Marco Immers

Coördinator Voetbal Technische Zaken DVC