Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider Rainbowslider DVC selectieslider rugnummersslider DVC Statafelslider clubhuis achter

Een nieuwe trainer, een nieuwe selectie: tijd om eens kennis te maken met Michel Immers, de nieuwe trainer van de selectie van DVC.

Vertel eens wat over jezelf Michel.Michel Immers
Ik ben een geboren en getogen Delftenaar en getrouwd met Esther. Wij hebben 2 zoons, een van 24 en een van 19. In mijn dagelijks werk ben ik accountmanager bij Delta Team, een uitzendorganisatie die vooral actief is in de zware en petrochemische industrie. Verder ben ik een gedreven en positief ingesteld persoon die wel altijd wil winnen. Als speler heb ik in de jeugd tot mijn 15e bij Wippolder gespeeld. Hierna ben ik voornamelijk in buurt elftallen en zaalvoetbalteams gaan spelen. Op mijn 19e heb ik het veldvoetbal weer opgepakt bij DVC, waar ik enkele jaren heb gespeeld om vervolgens naar Full Speed te gaan waar ik in eerste instantie in een vriendenteam terecht kwam en later bijsloot in de selectie en daar enkele jaren in heb gespeeld. Door een zware knieblessure dit moeten beëindigen en op lager niveau weer gaan voetballen bij SEP en mijn laatste seizoenen weer bij Wippolder.Doordat mijn broer bij Wippolder trainer was van de toenmalige F en hij spelers nodig had om een mini-F op te starten werd mijn jongste zoon ook op het veld gezet die daar met 3,5 jaar als jongste speler rondliep. Ik werd ook door mijn broer daar min of meer neergezet om dit te gaan begeleiden en vooral voetbalplezier bij deze spelertjes te stimuleren. Dit vond ik zo leuk dat ik bij Wippolder 14 jaar als jeugdtrainer heb rondgelopen en alle groeperingen wel heb getraind. De laatste 3 jaar heb ik dat gedaan in een combinatie functie met hersteltrainer/verzorger bij het 1e. Inmiddels had ik wel al diverse cursussen en trainersdiploma’s gehaald. Ik ben daar uiteindelijk weggegaan om als trainer van het 2e elftal bij studenten vereniging Taurus aan de slag te gaan maar doordat de trainer van het 1e helaas uitviel voordat het seizoen was gestart heb ik daar beide teams getraind en de nacompetitie behaald met het hun 1e. Hierna werd ik gevraagd om samen met mijn broer de Delfia selectie nieuw leven in te blazen en daar ben ik de laatste 3 jaar als trainer actief geweest.

Hoe ziet jouw selectie er dit seizoen uit?
Wij hebben een grote groep van voornamelijk hele jonge spelers en enkele geroutineerde spelers. Diverse spelers zijn afkomstig uit de eigen jeugd wat voor mij wel een belangrijk onderdeel is naar de toekomst toe.

Wat vond je van de voorbereiding op het nieuwe seizoen?
Omdat we met een hele nieuwe selectie zijn gestart zijn we vroeg gestart met de trainingen om alvast aan elkaar te wennen. Maar doordat we pas laat de samenstelling van de groep afgerond hadden stonden er bij diverse spelers nog vakanties gepland waardoor we steeds in een afwisselende samenstelling kwamen. Dit was ook terug te zien in de wedstrijden die we speelden. Ben absoluut nog niet tevreden maar we zijn wel op de goede weg, trainingen worden scherper en iedereen ziet dat de concurrentie toeneemt.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?
Dit is een leerjaar voor deze groep, mijn verwachtingen zijn dus niet al te hoog ook gezien de tegenstanders in deze zware competitie. Wel verwacht ik dat deze jonge onervaren ploeg zich nog weleens positief verrassend zou kunnen ontwikkelen en we gaandeweg het seizoen voldoende punten gaan verzamelen om bij de eerste 10 te eindigen.

De eerste wedstrijd verloor DVC dik bij Vredenburch. Hoe verliep deze wedstrijd?
We konden 30 minuten goed meekomen ondanks het fysieke spel van Vredenburch en kregen zelfs enkele kansen. Helaas maakten we hierna 2 persoonlijke fouten, deze werden direct afgestraft door de ervaren tegenstander. De 2e helft begonnen we goed maar kregen toch een goed uitgespeelde goal tegen. Nadat Vredenburch fysieker ging spelen en in mijn ogen een onterechte strafschop meekregen was bij ons het verzet gebroken en liep Vredenburch uit naar de 8-0. Wij kregen nog wel 2 kansen die meer verdienden maar deze werden niet benut. Veel leermomenten gezien en tevreden over de eerste 30/35 minuten maar het mag duidelijk zijn dat we met onze selectie nog wel veel werk moeten gaan verzetten.

Bedankt Michel en ik wens je veel succes!

Frans Groenendaal