Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

Slide kampioen JO19-1Slide kampioen JO11-3Slide kampioen JO13-2Slide kampioen JO17-1Slide kampioen JO11-1DVC selectie sliderclubhuis achter slider

In verband met de intocht van sinterklaas is er zaterdag 25 november geen training voor de Mini-F

imagesCA5RGRF1

Helaas heeft jeugdvoorzitter Roy van der Goot besloten om zijn functie neer te leggen. Tijdelijk zal Johan Bergmans de technische zaken waarnemen en Ron van der Horst is bereid gevonden om eventuele vragen betreffende overige zaken op zich te nemen. Met een structurele oplossing voor het vertrek van Roy van der Goot zijn we nog altijd bezig. Wel willen wij Roy feliciteren met zijn aanstelling bij de jeugdafdeling van Sparta. Het is hem gegund. Wij wensen hem alle succes toe en bedanken hem ook voor zijn verrichte werk, inspanningen en behaalde resultaten voor onze club.

Roy van der Goot2

Het was weer een gezellige avond dit weekend bij DVC. De activiteitencommissie had weer alles uit de kast gehaald en hebben weer een mooi feest neergezet. De muziek op deze avond werd verzorgd door Funky Piano's en DJ Di Vino.En we hadden ook nog drie onverwachtte gastoptredens!! Ga er even lekker voor zitten, want hier zijn de foto's van deze gezellige avond.

Klik hier of op de foto om naar het album te gaan.

DSC 2149

Hier de tussenstanden na 5 ronden

18-11-2017 DVC JO11-1 - VUC JO11-3

De bal deed het werk.

Dat het lekker draait bij de JO11-1 van DVC mag duidelijk zijn. Sinds een aantal weken komt het team in een steeds betere flow. De spelers beginnen elkaar onderling steeds meer te vertrouwen voor de taken die eenieder in het veld moet uitvoeren. Vertrouwen geeft rust in de gelederen, balans in het team en geeft de individuele speler ruimte om nog verder uit te blinken in hetgeen waar hij of zijn goed in is. Het is echter niet allemaal hosanna in de JO11-1. Lamnouar kamt nog altijd met een ernstige ontsteking aan zijn achillespees waardoor die helaas nog steeds aan de kant staat.

Voordat we naar het wedstrijdverslag gaan neem ik eerst even een momentje om wat spelers te benoemen die de laatste tijd wat minder vaak in de verslagen zijn voorgekomen. Niet iedereen kan doelpunten maken in de wedstrijd, je hebt ook mannen en vrouwen nodig die ze tegenhouden. Omar de keeper van de JO11-1 bijvoorbeeld stond weer eens een berenwedstrijd te keepen. Met reflexen nog sneller als het licht wist hij weer veelvuldig de kansen van de tegenstander om zeep te helpen. Vervolgens was zijn uittrap dan weer gelijk de opbouw van een nieuwe gevaarlijke aanval van DVC.

Mitchell nog zo’n topper, met de week pakt hij zijn taak als spelverdeler beter op, coacht goed, zet zijn medespelers op de goede plek en houdt gelijktijdig het overzicht. Mitchell is groeiende en dat komt niet alleen hem zelf maar ook het hele team ten goede. Ook Matthijs, de stofzuiger van het elftal is weer helemaal op dreef, de tegenstander kan hem 1 keer voorbij, misschien een tweede keer maar dan heeft Matthijs in derde instantie alsnog de bal afgepakt. Deze wedstrijd was hij continu gefocust op het spel en pikte menig pass er voortijdig al uit zodat een verdedigende actie niet een nodig was. En niet te vergeten Julius, hij was net als Matthijs deze wedstrijd erg goed bij de les, zat continu tussen de bal en de tegenstander waardoor de tegenpartij niet eens aan de echte aanval toe kon komen.

Dan naar het wedstrijdverloop alwaar de overige spelers van zelf wel aan bod zullen komen. Gelijk vanaf minuut 1 zijn de verhoudingen wel duidelijk. VUC is op 2 spelers na niet heel geweldig en DVC pakt het initiatief. DVC in balbezit, op links naar Tillo, Tillo werkt hard, is zijn tegenstander voorbij, voorzet op Mike. Boem. 1-0 door Mike, lekker schot Mike en goed gewerkt Tillo.

Tillo blijft hard werken aan zijn kant, bal is onderschept, komt vervolgens bij Tillo, Tillo worstelt zich door de verdediging van VUC, schiet zelf knoerthard in het rechterhoekie. 2-0 voor DVC. Hierna lijken de spelers van VUC wat beter in hun doen te komen, het spel gaat heen en weer, DVC krijgt kansen maar komt niet tot scoren. In de 17e minuut komt de bal bij Mike, hij wacht te lang om uiteindelijk zelf te kunnen schieten (doe het dan, riepen de trainers nog) in plaats daarvan haalt hij het balletje terug achter zijn standbeen en levert hem aan Tillo af. Tillo aarzelt niet en schiet wel gelijk op het doel. 3-0. Juist Tillo zo moet het, niet aarzelen maar schieten.

Dan die ongelooflijke dreun die in heel Delft te horen was, de klap van een uit elkaar knallende bal op aluminium waarbij vervolgens de goal secondenlang heen en weer schut. De bal zat in de kluts, valt iets terug precies daar waar Matthijs kom ingelopen, met een verschrikkelijk harde poeier gaat de bal door de geluidsbarrière en knalt hij op de lat uit elkaar. Helaas geen doelpunt maar als u zich afvraagt wat die klap zo rond 08:50 was dan weet u het nu.

Na dit daverende schot diende de volgende mogelijkheid voor DVC zich alweer aan, dit juweeltje begon bij Mitchell, hij geeft hem mee aan Matthijs, Matthijs door het midden op Mike, Mike met de actie op zoek naar avontuur, op het moment dat VUC in de buurt kwam legt hij hem terug op Keano. Mike loopt zelf door, Keano blijft goed kijken en geeft een sublieme steekpass weer op Mike, Mike blijft koelbloedig en werkt dit prachtige overtik meesterwerk met een heerlijk doelpunt af. Wat een groepsdynamiek zagen we hier. Chapeau en zo staat het alweer 4-0.

Iedereen zit lekker in de wedstrijd, Noa nog niet veel genoemd maar ze was er wel degelijk aan de rechter kant, in het strafschopgebied van VUC is het even een rommeltje. Keano en Mike proberen tot scoren te komen maar dat lukt maar niet, bal terug naar Noa en ziet wel een gat, legt de bal op haar pantoffel en maakt de 5-0.

Het blijft niet heel de tijd feest, ik schreef al dat er 2 goede spelers bij de tegenstander waren, aan 1 daarvan hadden Matthijs en Julius hun handen vol, een lange donker jongen met een fantastische techniek, als hij aan de bal was dan was er gevaar, hij kwam in balbezit, maakte de actie, gaf een steekpass aan de spits die zich uit de dekking had ontworsteld en kon vervolgens Omar verrassen. 5-1.

De 6-1 is voor Noa, Julius heeft balbezit, loopt op door het midden, ziet Noa vrij gaan, geeft mooie steekbal precies op maat en precies de goede snelheid en Noa rondt dat perfect af. Met deze stand gaan we de rust in.

Na de rust gaat DVC verder waar ze gebleven waren. Julius krijgt nu eindelijk zelf eens loon naar werken. Julies ging mee, kreeg een mooie pass van Mike, op volle snelheid schiet hij vervolgens loeihard in het linkerhoekje 7-1. Lang hoeft het publiek niet te wachten op nog een doelpunt, Mike breekt het spel open met een voorzet vanaf links op Keano, Keano geeft weer voor op Noa en Noa zegt dankjewel en maakt de 8-1.

VUC maakt dan de 8-2, gelijk daarna doet DVC het doelpunt weer ongedaan, Mike met de assist op Keano en Keano dus de doelpuntenmaker van de 9-2. VUC doet nog 1 keer wat terug met de 9-3. Mitchell had nog een hele goede poging, hij had de combi met Keano, Keano terug op Mitchell, Mitchell met het harde schot maar die knalt op de paal uit elkaar.

Tillo zien we nog een mooie assist op Keano geven waarbij Keano voor de 10-3 tekent, Mike schiet nog de 11-3 binnen en als toetje pikt Keano nog een afvallende bal op en bepaalt de eindstand op 12-3

DVC wint weer, dit vooral door als een echt team te spelen. Steeds beter komen ze in vorm en dat is nodig ook want zaterdag 25 november staat de eerste echte kraker op het programma. De wedstrijd tegen DHL, beide teams zijn in vorm, die zaterdag moet worden uitgemaakt wie de beste is in de najaar-competitie. Komt dat zien, komende zaterdag bij DHL.