Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

slider Rainbowslider DVC selectieslider rugnummersslider DVC Statafelslider clubhuis achter

 

Afgelopen dinsdag bereikte ons het bericht dat Toon Peters, 85 jaar, is overleden. In zijn actieve periode (rond 1954) was Toon een grote kracht van het eerste elftal. Hij speelde daar samen met bijvoorbeeld Dick Peters, Willem Reijghart en Herman Horsten. Naast een aantal jaar in het bestuur heeft Toon ook zitting gehad in diverse commissies. Ook is hij de aanjager geweest van het kaarten bij DVC en dat heeft hij tot ongeveer een jaar geleden ook met grote regelmaat al die jaren volgehouden. Ook de rest van de familie Peters, zijn vrouw Annie, zijn zoon Eric en dochter Annita waren niet weg te denken naast Toon. Elk weekend was de hele familie bij DVC te vinden. Het is onmogelijk om alle functies en zaken waarbij Toon betrokken was bij DVC op te sommen maar we zijn Toon en zijn naaste familie veel, dank verschuldigd. We wensen zijn naasten, vrienden en verdere familie  veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

  Toon Peters

Er is gelegenheid tot afscheid nemen in het uitvaartcentrum van De laatste Eer, Juniusstraat 4 te Delft,  op zondag 23 februari van 14:30 uur tot 15:15 uur.
De plechtigheid voorafgaande aan de crematie zal plaatsvinden in de aula van Crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op maandag 24 februari om 14:15 uur. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de koffiekamer van het crematorium.

Bekijk hier de rouwkaart

 

elftalfoto annoo vrtk

Geheel rechts onderin Toon Peters. Jaartal ????

In de categorie B veldvoetbal is het elk seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag aan te vragen. Voor het lopende seizoen worden snipperdagverzoeken verleend tot en met 7 maart (voor het zaterdagvoetbal) en 8 maart 2020 (voor het zondagvoetbal). In het zaalvoetbal geldt een uiterste datum van 15 maart 2020.

Aanvragen voor snipperdagen worden in de periode van start competitie tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart verleend voor wedstrijden die in die periode zijn vastgesteld. Het is niet mogelijk een snipperdag aan te vragen voor een bekerwedstrijd.

snipperdag

De tussenstand na twee ronden.

Valkenswaard vergeet DVC nooit meer

Het is 17 januari, rond 2 uur, de eerste auto’s vertrekken richting Valkenswaard. De selectie van DVC gaat op trainingskamp. Alhoewel trainingskamp is misschien niet het goede woord. De focus lag meer op de gezelligheid en saamhorigheid.

De locatie waar de laatste plek van de vierde klasse zich bevond was zeker het rijden waard. Voorzien van een tafeltennistafel, kartonnen dartbord en pooltafel was er genoeg te doen in het hotel. De vrijdag avond begon met een voetbalquiz. Met quizmaster Wouter kon de avond niet meer stuk. Vragen als: “Wie is het lelijkst van het eerste?” en “Wie raakte er ooit buiten het veld geblesseerd?” werden met veel gelach ervaren. De uiteindelijke winnaar was Armando Dijksman, die een fles Limoncello kreeg. De gevolgen waren later merkbaar bij een prikkelhek.kamp_1.jpeg

Toch was het hoogtepunt van de avond niet de quiz maar een andere gebeurtenis. Trainer Dennis Verhoeven had in de voorbereiding van het kamp één van zijn bekenden gebeld om de twee jongsten van het team een prettige ervaring te geven. Met veel emotie en opwinding bekeek de selectie van DVC een naakte dansende vrouw rondom de twee jonkies.

Na een gezellige en voor sommige opwindende avond ging het eerste de nacht in. Rond 0:30 arriveerde de ploeg met 6 punten uit 12 wedstrijden bij de senaat oftewel de plaatselijke club in Valkenswaard. Een uur lang werd gedanst en gedronken zonder enige vreemdeling te hebben gezien. De club telde maar liefst 13 bezoekers waarvan er 13 van DVC waren. Je kon er snel 12 van maken want ex DVC legende Ferry Klein verliet vroegtijdig de festiviteiten. Na enkele uurtjes kwam het feest toch opgang. De terugweg naar het hotel was een waar spektakel. Er moest 30 minuten worden gelopen. Onder invloed van Alcohol bleek dat niet een goede combinatie. Armando Dijksman vond het voor het slapen nog handig om zijn hand open te halen aan een hek.kamp_2.jpeg

De tweede dag werd hervat met een goed en stevig ontbijt. De ploeg van Michel Immers stond een uur later op het voetbalveld. Een hele spannende training werd het niet. Alleen Luuk Stoof werkte aan zijn vertrouwen met een wonderschoon doelpunt. Hem kennende zal het bij deze goal blijven dit seizoen.

Na de training keerde de ploeg met 65 doelpunten tegen in de eerste seizoenshelft terug naar het hotel. Ze gooide er paar krokketten in en gingen alweer terug voor het bubbel-voetbal. Na een paar beuken over en weer trokken ze weer terug.

.kamp_3a.jpeg

In het hotel keek de selectie live naar de wedstrijd Semper Altius – DVC. In de veronderstelling dat DVC maar 2-0 achter stond keek de selectie behoorlijk verbaast naar de wedstrijd. Het bleek uiteindelijk 9-0 voor semper te staan. De wedstrijd eindigde in een respectievelijke 13-0.

De laatste avond werd ingeluid met spellen als beerpong en mexxen, tegelijk kijkend naar een geweldig voetballend Feyenoord. Een paar selectieleden sneuvelde in deze fase van de avond al. Toch vertrokken we met z’n allen richting Eindhoven.

Eén groep stapte het casino in voor eeuwige roem en een andere groep dook de kroeg in. Met gemengde gevoelens voegden de gokkers zich samen met de al redelijk beschonken feestbeesten. Het werd een geweldige avond met veel bier.

Rond 3 uur kreeg de selectie honger en dook de patatzaak in. Dat hadden sommige beter niet kunnen doen. Weer terug in het hotel werd er door deze heren dan ook een flink potje wc knuffelen gedaan. 

Zondag was iedereen weer op tijd aan het ontbijt. Uiteraard niet zo fit en fruitig dan dat ze tijdens het avondje stappen in Eindhoven waren maar iedereen was wakker. Na het ontbijt nog eventjes een stevige wandeling door het bos gemaakt en toen met z’n allen weer richting DVC vertrokken. Hier stond nog een heerlijke maaltijd voor ons klaar (Top dames)

Hierna kwam het trainingsweekend tot een eind. Iedereen ging moe naar huis. Al met al een super selectieweekend geweest. 

Tussenstand na de eerste ronde.

kuikentje piep

paasklaverjassen2020