Brasserskade 238 • 2616 LA Delft • Kantine: 015 - 2132548 twitter facebook

Slide kampioen JO19-1Slide kampioen JO11-3Slide kampioen JO13-2Slide kampioen JO17-1Slide kampioen JO11-1DVC selectie sliderclubhuis achter slider

Het is weer tijd voor een Grrrruwelijk feestje!! Deze activiteit is exclusief voor DVC jeugdleden en deelname is Grratizzz!!

Geef je snel op en ..... Kom jij ook verkleed??  Wij wel !@#!

Klik hier of op de aankondiging en schrijf je gelijk in!!

Grrruwelijke Grroeten van het JAC.

Halloween 2017

Prijsschieten bij de buren

Vandaag mochten we weer eens uitslapen. De wedstrijd begint pas om 9.45! Het enige nadeel is dat de hele Brasserskade vol staat met geparkeerde auto's.

Vandaag is de 1e competitiewedstrijd in de 7e klasse. Na de goede resultaten in de beker hoopten we op een hogere indeling maar dat is nog niet zo ver. We treffen de JO11-6 van Concordia die afgelopen maandag tegen onze JO11-3 heeft gespeeld.

We starten de wedstrijd in een stralende zon en de trainers hebben de jongens de boodschap mee gegeven om niet te makkelijk te denken en maar max. 3 keer te raken. Binnen 3 minuten staat het 0 - 3 door doelpunten van Noor, Noor en Sahm. Vooraf is er afgesproken dat Concordia dan met een mannetje meer mag gaan spelen. In beginsel helpt dit niet en is het na 10 minuten al 6-0 door een eigen doelpunt, Thomas en weer Sahm.

Helaas gaat DVC nu te makkelijk spelen en wordt er te veel gelopen met de bal en scoort Concordia er 2 net voor rust. 2 - 6 is de ruststand.

In de rust worden de goede punten en de minder goede punten besproken. Maar helaas scoort Concordia bijna gelijk na rust de 3 - 6. Wordt het dan alsnog een wedstrijd?!

Nee, aan de hand van Sahm, Thomas, Sahm, Hamza, Hamza en Dani wordt de score weer positiever voor DVC: 3 - 12.

Tot slot maakt Concordia er nog 4 - 12 van.

Laten we hopen dat we snel wat hoger gaan spelen en wat meer tegenstand krijgen. Dan zullen de jongens achterin (Bram, Dani, Ravi en Ryciano) echt getest gaan worden ook al hebben we bijna de hele wedstrijd met een mannetje minder gespeeld. Voorin maakten we pas het verschil toen er weer wat meer over gespeeld werd. Laten we dat meenemen naar de volgende wedstrijden!

Tot volgende week!

Wedstrijdverslag: 23 sep. 2017
DVC Delft JO11-2 uit tegen Concordia JO11-6
Uitslag: 4 - 12

Fris en fruitig DVC trekt de overwinning naar zich toe.

De JO9-2 mocht weer, nu geen regen of andere nattigheid maar een voorzichtig zonnetje en eigenlijk prima voetbal weer. De tegenstander van vandaag, de geel zwarte brigade van Wilhelmus had er ook zin in. De vader van Lizzy wierp zich op als vrijwillige spelbegeleider (waarvoor mijn dank) en zo konden alle jongens en meisjes hun wedstrijd gaan spelen.

Vooraf aan de wedstrijd hadden de kinderen een vaste positie gekregen voor de eerste helft, de bedoeling was om vanuit deze positie elkaar aan te spelen en zo sneller druk naar voren te zetten en elkaar leren te vertrouwen. De jongens (Sem, Sam, Mohamed, Jasper, Harm, Paolo en Ilyas) en de dame (Lizzy) lieten zien dat ze het begrepen. Tot grote vreugd zag ik dat er werd overgespeeld en dat ze op elkaar vertrouwde. Op deze manier konden ze steeds meer druk zetten op het goal van Wilhelmus.

Het eerste doelpunt komt op naam van Jasper, Jasper kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, hij besloot eens uit te halen en de bal rolde zo onder de voeten van de verdedigers en keepers van Wilhelmus door. 1-0. Lekker Jasper. Sem, de keeper van de eerste helft werd ondertussen een paar keer onder vuur genomen, maar hij staat zij mannetje in het goal en weet de bal knap uit het goal te houden. Goed gedaan Sem.

De volgende goede aanval is van DVC. Sam krijgt de bal, gaat alleen op de keeper af en schiet hem zo in het hoekje. 2-0. Het spel lijkt even een paar minuten af te zwakken maar dan krijgt Jasper op rechts de bal, komt naar binnen en met een geweldig schot laat hij de bal in de kruising belanden. Zo staat het alweer 3-0. Nog geen minuut later, langs de kant staan we nog de goal van Jasper te vieren is het Ilyas die de 4-0 maakt. Wat een eerste helft, met deze stand gaan we ook de rust in.

In de rust verwisselen Jasper en Sem van plek, Jasper gaat keepen en Sem spelen, gelijktijdig krijgen ook de rest van de spelers een andere positie, zodat alle spelers een kans op een doelpunt krijgen en om zich te bewijzen op andere plekken. Mohamed heeft een mooie voorzet op Sam, Sam aan de bal en boem daar staat het al 5-0. Prachtig.

Paolo heeft niet veel later een prachtige verdedigende actie en voorkomt het tegendoelpunt. Jasper laat zien dat hij behoorlijk lekker kan keepen en pakt de ene bal na de andere bal uit het net. Als een volleerde prof duikt hij op de bal en houdt zo het goal schoon. Lizzy werkt zo hard op het veld en krijgt daardoor kansen. Ze zat zo dichtbij een doelpunt maar had net even pech. Dit gold ook voor Paolo, bijna schoot hij de bal in het goal, bijna maar helaas net niet. Sem werkte als een paard, hij had energie voor 10, ook hij zat er dichtbij maar kwam helaas niet tot scoren.

Voor Harm gold hetzelfde, inzet voor 10, zijn werk op het veld mag niet onderschat worden. Telkens zat hij dicht bij een doelpunt maar die dekselse keeper van de tegenpartij voorkwam keer op keer dat Harm scoren mocht. Mohamed speelde ook een dijk van een wedstrijd, deze keer als verdediger en dat deed hij met verve, aan zijn kant kwam er geen speler van Wilhelmus langs. Ilyas deed het ook prima en met een prachtig doelpunt als resultaat. Sam, dijk van een wedstrijd en 2 prachtige goals. Super en dan Jasper, eerste helft 2 super goals en tweede helft geweldig gekeept. Super gedaan jongen.

U leest het, de trainer was uitermate tevreden. Vooral omdat hij met vlagen de training terug zag komen, deze wedstrijd gaf dus een resultaat om trots op te zijn. Goed gedaan en tot volgende week.

DVC verzuimt veel te scoren

Het duurde even deze zaterdag voordat de JO11-1 van DVC weer ten strijde mocht trekken. Niet dat ze zover moesten reizen maar meer het tijdstip dat de wedstrijd zou beginnen, 11:30 is namelijk niet echt een tijdstip waarop onze jongens en meisjes gewend zijn te beginnen. He bah, uitslapen, was een veelgehoorde klacht van de spelers. Dat willen ze helemaal niet. Het liefst staan ze al om 08:30 op het veld maar vandaag was het dus wat anders.

Het team had er zin in, de nare nasmaak van de wedstrijd tegen DHC moest weggespoeld worden. DHC die in 1 keer op de woensdag met een team kwam opdagen voornamelijk bestaande uit JO13 spelers die ook nog eens uitkwamen in hogere classes of JO11 spelers uit andere hogere teams. Die wedstrijd verliep dus niet zo goed en de JO11-1 verloor die met 2-7. Nou ja wees er maar trots op DHC, als het op die manier moet.

De mannen en dame waren dus getergd, ze hadden wat recht te zetten. De tegenstander van deze wedstrijd Wilhelmus was er op papier 1 van formaat, geen enkele wedstrijd in de beker hadden ze verloren, het zou bij wijze van spreken al gelijk de kampioenschapswedstrijd kunnen zijn.

DVC is vanaf het eerste moment de net iets betere partij, de combinaties lopen net iets sneller, net iets mooier. 1 van de eerste kansen zie we via Matthijs ontstaan, hij geeft een pasje op Tillo waarmee gelijk zijn tegenstander is uitgespeeld, Tillo tikt door naar Mike, Mike legt hem terug op Tillo en dan gaat de bal maar net naast. DVC blijft aanvallen en ziet Mike een prachtige voorzet op Tillo geven. Tillo kan uithalen echter zit de keeper van Wilhelmus daar erg goed bij.

Dat luidt gelijk het tegenoffensief van Wilhelmus in. Omar wordt onder druk gezet, maar Omar is bij de les en pakt die bal voordat die achter hem in het net verdwijnt. Het spel gaat nu over en weer, Noa ziet een prachtige voorzet maar net geblokt worden, Tillo kopt een corner van Julius maar net over. Wilhelmus schiet ondertussen op de paal bij Omar, niet veel later knalt Mike de bal op de lat en ziet hij zijn rebound naast verdwijnen. Wilhelmus neemt daarna op zijn beurt Omar weer onder vuur die de bal goed pakt.

Zo gaat het maar door en door. DVC is wel de bovenliggende partij maar ze zijn gewoon te onnauwkeurig. Het is allemaal of te gehaast of juist te langzaam. Schiet nou eens gewoon zou je denken alleen is dat natuurlijk makkelijker gedacht als gedaan. Het was wachten op, en dat wachten op kwam er dan ook eindelijk, het was Noa die vanaf rechts een prachtige voorzet gaf op Mike, Mike die nu wel goed kon draaien en zo ideaal voor de bal kon komen. Helemaal vrij schiet hij de 0-1 binnen.

Mitch krijgt nog de kans om er 0-2 van te maken, Keano ziet een kans door een voetje van Wilhelmus in het niets verdwijnen en even later een tweede kans de keeper net de goede hoek in duiken. De bal wil er maar niet in en met een 0-1 stand gaan ze de rust in.

In de tweede helft is DVC veel sterker. DVC durft meer te combineren en dan zie je dat als je combineert je wel sneller als de tegenstander bent. Een prachtige aanval met Mike, Lamnouar en Keano was een genot voor het oog maar strandde helaas tot slecht een corner. Julius schiet eens op goal, keeper blokt, Lamnouar in de rebound wat vervolgens weer via de paal naast gaat. Mike schiet niet veel later over, misschien net te gehaast want op links via Keano lag er nog veel meer ruimte.

Niet veel later ziet Mike die ruimte wel, hij geeft een prachtig balletje op Keano die heel beheerst de 0-2 maakt, deze aanval begon al bij Julius en Lamnouar. Klasse jongens. Heel DVC speelt naar voren. Matthijs neemt de keeper eens onder schot, boem maar de vuisten voorkomen erger. Mitchell probeert het ook eens, helaas die gaat net naast. De 0-3 valt alsnog. Keano wordt aangespeelt, loopt door tot de achterlijk, legt hem terug op Lamnouar en die maakt dus de 0-3. Uit het boekje zouden ze zeggen.

DVC blijft maar gaan en gaan en gaan. Alleen de kansen worden niet verzilverd, het is allemaal net niet in de afwerking, in deze fase hadden ze echt naar 0-7 of 0-8 moeten uitlopen alleen ze verzuimde het. Iedereen weet dat als je zelf niet scoort dan gaat de tegenstander weer hoop krijgen.

Wilhelmus krijgt kansen en zo wordt het 1-3 en 2-3. Wilhelmus vliegt, de tijd tikt, een verkeerd terug speel balletje op Omar lijkt op een fiasco uit te lopen maar het geluk is nu wel aan DVC’s zijde. Uiteindelijk blijft de stand 2-3 en zo wint DVC de eerste competitiewedstrijd. Top gedaan jongens en meisjes, volgende wedstrijd iets nauwkeuriger en geconcentreerder worden/blijven en het komt helemaal goed.

Sinds enige tijd krijgt het bestuur klachten over (te harde) muziek in de kleedkamers na de thuiswedstrijden van een aantal voetbalteams. Het bestuur heeft hierover meermaals aan de bel getrokken bij de voetbalteams die het betreft. Helaas hebben deze gesprekken niet geleid tot enige verbetering. Het bestuur heeft daarom besloten om een algemene maatregel uit te vaardigen waarin staat dat het NIET meer toegestaan is om muziek te spelen in de kleedkamers. Deze maatregel gaat per direct in.

Ook willen wij melden dat als gevolg van nieuwe gemeentelijke regelgeving het niet meer toegestaan is dat muziek ook buiten de gebouwen wordt afgespeeld. Om deze reden zijn de luidsprekers langs de velden al verwijderd.

No music